• Daniel Dahlén, vd på Ålcom. Arkivfoto: Owe Sjöblom.
Publicerad: torsdag, 12 oktober, 2017 - 10:36

Ny överbelastningsattack i dag

Nya överbelastningsattacker, så kallade DDoS-attacker, drabbade åländska webhostingföretag i dag.

Ålcom gick tidigt i morse ut med informationen om att attackerna kunde påverka de flesta internettjänster, men att man hade personal på plats som börjat jobba med att få internettrafiken att fungera. Vid halv tiotiden informerade man om trafiken fungerade normalt igen.

- Attacken var av ungefär samma omfattning som tidigare men den slog inte igenom på samma sätt. Vi har gjort en del arbete sedan de tidigare attackerna och vi fortsätter för att hjälpa drabbade kunder, säger Ålcoms vd Daniel Dahlén.

Var dagens attack hade sitt ursprung är ännu oklart. Tidigare attacker kom från Ryssland och Ukraina, och de utreds nu av kommunikationsverkets cybersäkerhetsenhet. Även dagens attack anmäls dit.

Fler Nyheter

Pub Stallhagen tjänade inget på Fishbait

Pub Stallhagens ägare, Christian Ekström, intervjuas av Frippe Granlund
I tre år samarbetade Christian Ekströms bolag Pub Stallhagen med först Fishbait och senare med föreningen Örock som i sin tur anordnade Fishbait-festivalen.

Ms Knipan och Odin ställer in turer

Ms Knipan angör inte Torsholma och Enklinge i dag, tisdag, på grund av rådande väderförhållanden. Det meddelar Ålandstrafiken.

Petri Carlsson lämnar stadsstyrelsen

Petri Carlsson intervjuas av Owe Sjöblom
Moderaten Petri Carlsson lämnar posten som ordförande för stadsstyrelsen. Totalt har han varit ordförande i sex år, men nu står han inte till förfogande när det är dags för att utse stadsstyrelsen för de kommande två åren.

Eckeröavgångar ställs in

M/s Eckerös avgång från Grisslehamn klockan 15.00 i dag och klockan 18.30 från Eckerö ställs in på grund av det hårda vädret.

Club Marina stäms

Häv hyresavtalet med Club Marina Ab och ålägg bolaget att ersätta obetalda hyror på drygt 42.000 euro.

Ändrad polispension sparar mycket

Pensionshandläggaren Monica Clemes förklarar varför pensionsreformen för poliserna föreslås:
Det kostar landskapsregeringen 170.000 euro om en polis går i pension fem år tidigare än andra. Det säger pensionshandläggaren Monica Clemes.

Erkännande i Visit Åland-rättegången

Den ekonomiansvarige som förskingrat pengar från sin arbetsgivare Visit Åland erkände brott i dag när rättegången drog i gång i Ålands tingsrätt.

Ny styrelseordförande i Saltvik

Saltvik har fått en ny kommunstyrelseordförande. Fullmäktige har utsett Mathias Johansson till ordförande för kommunstyrelsen som ifjol leddes av Runar Karlsson.

Vädret påverkar Gudingen

Trafikmeddelande: M/s Gudingen angör inte Kyrkogårdsö eller Husö i dag, tisdag. Orsaken är det rådande väderförhållandet, meddelar Ålandstrafiken.