Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 26 mars, 2024 - 11:15Uppdaterad: tisdag, 26 mars, 2024 - 12:10
  • Öfvergårds i Tjudö är ett av två åländska företag som har fått certifieringen för Mathantverk i Finland. Arkivfoto.

Ny ordförande för Mathantverkarna

Förra veckan höll Mathantverkarföreningen på Åland rf sitt årsmöte och då valdes Airi Pettersson till ny ordförande. 

Utöver Airi Pettersson valdes Grace Garcia-Sahlin och John Strandvill som nya styrelsemedlemmar samt Oscar Lindholm som ny suppleant. Återval gjordes av Ingela Karlsson, Diana Åkerberg och Channa Öhman, på suppleantplats fortsätter Jennifer Sundman och Michaela Eckerman.  

Under årsmötet konstaterades att två företag på Åland har fått den nationella certifieringen för Mathantverk i Finland. Det är Dansos gård och Airi Pettersson med sitt svartbröd och hemvete och Öfvergårds i Tjudö är det andra företaget som nu har certifierade produkter på Åland. I ett pressmeddelande skriver föreningen att man ska fortsätta att främja arbetet för småskaliga livsmedelsproducenter, främja ökat kunnande och vara en samlingspunkt för unika lokala produkter. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »