Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 29 december, 2010 - 14:03Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Ny miljövänligare bensin<br>börjar snart säljas

Den nya miljövänligare bensinen 95 E10 börjar säljas i Finland den 1 januari, alltså nu på lördag, men finns att köpas på Åland först om en vecka. Och då handlar det ännu inte om en ren 95 E10 utan om en blandning av 95 E10 och 95 E5, som nu försvinner från marknaden. -Först om cirka tre veckor finns det tillgång till ren 95 E10 på Åland, säger Roger Rundberg som är vd för Rundbergs Bil och Service. Det är ännu oklart vad priset på den nya bensinen blir, men Roger Rundberg tror att den nya 95-oktaniga bensinen får i stort sett samma pris som den tidigare 95 E5. Cirka 30 procent av de åländska bilarna beräknas vara för gamla för att kunna gå på den nya bensinen. I stället ska det högoktaniga bränslet 98 E5 användas i de gamla bilarna, men då till ett något högre pris.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »