Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 18 december, 2023 - 14:20Uppdaterad: måndag, 18 december, 2023 - 17:08
  • KST ordnade utbildning i MARAK-verksamhetsmodell. Arkivbild.

Ny metod ska fånga upp fler som utsätts för våld i nära relationer

För att fånga upp fler som utsätts för våld i nära relationer och för att minska det dödliga våldet i nära relationer har KST ordnat utbildning i en riskbedömningsmetod som kallas för MARAK-verksamhetsmodell.  

– Målsättningen är att vi ska bli mer konsekventa i screeningen för att fånga upp fler som är utsatta för våld, säger Mikaela Brandt-Lindholm, områdeschef för KST.  

Polisen, ÅHS och Brottsofferjouren deltog på utbildningen och även representanter från Tallbackens skyddshem, som är en del av KST. Genom utbildningen hoppas man på att ytterligare samordna samhällsinsatser för den som utsätts för våld i nära relationer. En insats för den våldsutsatta kan vara att komma till Tallbacken.  

– Kvinnor och män som upplever våld får komma när som helst på dygnet, säger Emma Walls, socialhandledare på Tallbacken.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »