Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 12 juni, 2015 - 06:11Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:45

Ny konkurrens om åländsk mjölk

Arla Finland kallar utvalda åländska mjölkproducenter till ett möte för att erbjuda dem möjlighet att leverera direkt till Arla till ett avräkningspris som är högre än övriga inhemska mejeriföretag betalar och som skulle ge långsiktiga leveransavtal. Det skriver ÅCA:s vd Johannes Snellman i ett pressmeddelande. Snellman är förvånad över initiativet eftersom ÅCA tidigare varit i kontakt med Arla för att undersöka möjligheten att själv leverera tillfälliga överskott av mjölkråvara till Arla Finland.

-Hittills har det inte lett till överenskommelser på grund av att höga transportkostnader omöjliggjort leveranser som kan tillfredsställa parternas krav på lönsam hantering, skriver Johannes Snellman.

ÅCA har kontaktat Arla Finland för att höra vilka planer bolaget har. Enligt Ålandstidningen finns intresse bland åländska mjölkbönder att förhandla med Arla.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »