• Så här planeras Kaj 3 att se ut. Visualisering: Björlin Gitech Ab.
  • Hamnens vd Alef Jansson kallar den nya kajen "en satsning för framtiden". Foto: Tomas Tornefjell.
Alef Jansson intervjuas av Tomas Tornefjell:
En längre intervju med Alef Jansson (från Åland Idag):
Publicerad: torsdag, 21 februari, 2019 - 14:22, uppdaterad: torsdag, 21 februari, 2019 - 17:06

Ny kaj i Mariehamns hamn

Mariehamns hamn ska bygga om Kaj 3 för att anpassa den till Viking Lines nya fartyg. Arbetet innebär bland annat att man utrustar kajen med automatisk förtöjning.

Den totala kostnaden för arbetet med Kaj 3 uppgår till 18 miljoner euro.

-Vid årsskiftet 2020 till 2021 är det meningen att Viking Lines nya fartyg ska ta i bruk den ombyggda kajen, säger Mariehamns hamns vd Alef Jansson.

Huvudentreprenör för arbetet är Eriksson Bygg Ab. Matargången byggs av Hans Mattsson Ab, Harrys El Ab svarar för elentreprenaden, Lohkoasennus Oy ansvarar bland annat för byggandet av tre nya landgångar. Hamnbolaget ska även bygga om Klintkajen, samt göra diverse ombyggnader i anslutning till sköljhusen och invid museifartygets Pommerns docka.

-Allt som allt satsar Mariehamns hamn Ab 20 miljoner euro på detta, säger styrelseordförande Roger Jansson.

 

 

 

 

 

Fler Nyheter

Maxikarkki slutar sälja via Åland

Net trading group Åland AB slutar med den godisförsäljning som under namnet Maxikarkki har sålts via Åland Post.

LR svarar om effektiviteten vid Guttorp

Landskapsregeringen har nu svarat på vilka åtgärder som ska vidtas med anledning av resultaten från effektivitetsrevisionen av Ålands hälso- och sjukvård, Ålands polismyndighet, vägunderhållsenheten och Ålands fiskodling i Guttorp.

Landskapet beställer specialrevision av ÅMHM

Landskapsregeringen har beslutat om en specialrevision av Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM.

Polisen tvingades prioritera

Maria Hoikkala intervjuas:
Som Ålands radio rapporterade igår hann polisen inte fram till alla utryckningar de kallades till under tisdagen och bad i polisrapporten om ursäkt till anmälare och drabbade då resurserna inte räckte till.

Svårare än vanligt att rekrytera sjuksköterskor

Olli-Pekka Lehtonen:
Det har varit svårare än vanligt att rekrytera sjuksköterskor till ÅHS den här sommaren säger Olli-Pekka Lehtonen chefsläkare på ÅHS.

Villkorligt fängelse yrkas för grov stöld

Fem månaders villkorligt fängelse för grov stöld. Det yrkade åklagaren på under dagens rättegång där en man stod åtalad för att i april 2017 ha brutit sig in i en bostad i Sund genom att krossa ett fönster och tillgripa en flaska whisky.

Man dömd efter strypgrepp på kvinna

En 19-årig man dömdes för misshandel i onsdags i tingsrätten. Mannen har i augusti i fjol, utanför Sittkoffsgallerians garage i Mariehamn, tagit strypgrepp om en kvinnas hals.

Uppsagd daghemsföreståndare får rätt i förvaltningsdomstolen

I november i fjol avslutade en kommun en daghemsföreståndares provanställning, på grund av samarbetsproblem med både personal och föräldrar.

Direktsänd EU-valdebatt i Ålands radio och Ålandskanalen

I dag klockan 15 kan ni se och höra de åländska EU-valskandidaterna Camilla Gunell och Anton Nilsson i Ålands radios valdebatt inför EU-parlamentsvalet på söndag den 26 maj.