Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 30 januari, 2023 - 15:15Uppdaterad: måndag, 30 januari, 2023 - 17:12

Ny integrationsplan klubbad i Mariehamn

Mariehamns stadsstyrelse har godkänt en ny integrationsplan – men på grund av de pågående ansvarsdiskussionerna sträcker den sig över två år istället för fyra.

-Det händer en del inom integrationsarbetet på Åland. Mellan KST och några kommuner pågår diskussioner om hur strukturen ska se ut. I staden har vi bestämt att det tidigare rådhuset ska användas som integrationscentrum och där håller vi på och bygger upp verksamhet, säger stadsstyrelsens ordförande Ingrid Zetterman (Lib).

Som Ålands Radio rapporterat om råder det delade meningar mellan en del kommuner och Kommunernas socialtjänst om vem det är som ska huvudansvaret över integrationen. Enligt Ingrid Zetterman kommer staden att göra ett gediget arbete för en kommande integrationsplan när man med säkerhet vet hur strukturen ser ut. Enligt henne så anser det politiska Mariehamn och stadsledningen att en god integration i kombination med tillgängliga bostäder är centralt för att stöda näringslivet.

- Vi vill gärna ser en stor inflyttning till Mariehamn och Åland, säger hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »