Publicerad: fredag, 4 januari, 2019 - 13:52, uppdaterad: fredag, 4 januari, 2019 - 14:14

Ny information från Sund

I Sund är Tosarby daghem fortsättningsvis strömlöst och på måndag och tisdag ordnas barnomsorgsverksamheten så att de minsta barnen får vara på fritidshemmet, så kallade eftis, vid skolan och de större barnen får vara på Tallgården.

Alla barn äter på skolan och personalen inom barnomsorgen kontaktar vårdnadshavarna.
Grundskolan i Finby börjar och fungerar som vanligt igen på måndag och skolans fritidshemsverksamhet bedrivs i skolan under måndag och tisdag.

Kommunkansliet och socialkansliet är bemannat som vanligt från i dag fredag. Det fasta telefonnätet ligger nere och kmmundirektören nås på telefonnummer 0457 3443 850. Socialsekreteraren nås på 040 353 2122 och socialarbetaren på 040 7243 800.

Delar av Sund fortsättningsvis utan ström. Elandelslaget reparerar vartefter. De som är i behov av inkvartering, el, vatten, dusch och varm mat kan vända sig till Tallgården, genom besök eller genom att ringa 0457 344 7176.  

Även Sunds ungdomsförening erbjuder övernattning, möjlighet till matlagning, el, och wc  på Klippan. Man behöver ta med egen madrass, täcke, kuddar dit i så fall och mer info kring övernattning på Klippan ges om du ringer Regina 0457-5691557, Gard 050-5664770 eller Susann 0457-0706132.

Fler Nyheter

Hundhämtning skäl till domstolsförhandling

I början av året hämtade en hundägare sin hund från en tidigare partner. För ändamålet ställde polisen upp med handräckning. Så långt är parterna överens.

Färre övernattningar i gästhamnarna

Antalet båtnätter 2019 minskade med drygt två procent jämfört med 2018. I skärgården ökade båtnätterna med drygt en procent medan gästhamnarna på fasta Åland noterar en minskning om knappt fyra procent.

ÅU får 2.000 euro för silver och brons

Landskapsregeringen har beslutat att belöna Åland United för deras framgångsrika säsong 2019.

Fellman öppnar för frivillig samgång

Avgående kansliminister Nina Fellman
En justerad tidtabell och frivillig samgång för kommunerna kan vara ett sätt att komma vidare i kommunstrukturreformen för den nya landskapsregeringen. Det anser Nina Fellman (S), som varit ansvarig minister för frågan den senaste mandatperioden.

Donerar 100.000 euro för återställande av byggnad

Jan Kåhre och Stefan Rumander
Jan Kåhre vill att Navigationsskolan ska återställas till hur den såg ut i begynnelsen, så som arkitekt Lars Sonck ritade den. För att förverkliga detta donerar han nu 100.000 euro till Folke Wickströms minnesfond för belysande och bevarande av byggnadskulturen inom Mariehamns stad.

Drog- och stöldhärva i tingsrätten

Nyhetsnotisen i ljudform:
Idag inleddes en rättegång mot tre unga män som är åtalade för bland annat stöld, narkotikabrott och olovlig körning.

Elhybridfärjan beställd – ny tunnelutredning i farozonen

Veronica Thörnroos:
Innan den nya regeringen tillträder går det inte att ta några beslut i frågan om elhybridfärjan, som företaget FinFerries idag meddelade att har beställts, eftersom man inte har tillgång till allt material.

Stadens kultur och idrottsstipendiater presenterades

Barbro Sundback, Karin Erlandsson och Lena Eriksson:
Mariehamns stads kulturstipendium för 2019 går till författaren Karin Erlandsson. Lena Eriksson får årets idrotts- och fritidsstipendium.

Lagtingets budgetdebatt direktsänds

Nyhetsnotisen i ljudform:
Imorgon börjar lagtingets budgetdebatt som direktsänds i Ålands Radio. Sändningarna från lagtinget pågår imorgon onsdag den 13 november mellan 13:00 och 14:55 och återupptas efter Åland idag mellan 17:00 och 19:00.