Publicerad: fredag, 4 januari, 2019 - 13:52, uppdaterad: fredag, 4 januari, 2019 - 14:14

Ny information från Sund

I Sund är Tosarby daghem fortsättningsvis strömlöst och på måndag och tisdag ordnas barnomsorgsverksamheten så att de minsta barnen får vara på fritidshemmet, så kallade eftis, vid skolan och de större barnen får vara på Tallgården.

Alla barn äter på skolan och personalen inom barnomsorgen kontaktar vårdnadshavarna.
Grundskolan i Finby börjar och fungerar som vanligt igen på måndag och skolans fritidshemsverksamhet bedrivs i skolan under måndag och tisdag.

Kommunkansliet och socialkansliet är bemannat som vanligt från i dag fredag. Det fasta telefonnätet ligger nere och kmmundirektören nås på telefonnummer 0457 3443 850. Socialsekreteraren nås på 040 353 2122 och socialarbetaren på 040 7243 800.

Delar av Sund fortsättningsvis utan ström. Elandelslaget reparerar vartefter. De som är i behov av inkvartering, el, vatten, dusch och varm mat kan vända sig till Tallgården, genom besök eller genom att ringa 0457 344 7176.  

Även Sunds ungdomsförening erbjuder övernattning, möjlighet till matlagning, el, och wc  på Klippan. Man behöver ta med egen madrass, täcke, kuddar dit i så fall och mer info kring övernattning på Klippan ges om du ringer Regina 0457-5691557, Gard 050-5664770 eller Susann 0457-0706132.

Fler Nyheter

Färre reste till Åland

Dryga 44 600 personer färre reste till Åland 2019 jämfört med året innan, det visar nya siffror ifrån Ålands statistik- och utredningbyrå, ÅSUB.

Sund och Finström söker stöd från brandskyddsfonden

Sund och Finström har ansökt om pengar ur brandskyddsfonden för 2020. Finström äskar pengar för en ny pump och Sund söker pengar för om- och tillbyggnad av omklädningsrum på brandstationen.

Korsning på Servicegatan avstängd

Idag hålls Servicegatan stängd för fordonstrafik vid korsningen Styrmansgatan.

Negativ utveckling för sjöfarts- och rederibranschen

Olof Widén, styrelseledamot i rederierna i Finland:
Konjunkturerna för sjöfartsbranschen pekar efter ett antal års uppgång nu neråt. Det visar Rederibarometern för år 2019 som Rederierna i Finland publicerat.

Ålands lyceum i debattfinal

Ålands lyceum är en av fyra skolor som gått till final i den nationella debattävlingen för svenskspråkiga skolor i Finland. I det åländska laget ingår Linus Höglund, Tilda Lindén och Albert Söderback.

Pojkarna framåt i Pisa-undersökning

Bildningsdirektör Kjell Nilsson:
Övernäs skola ligger en bra bit över det nationella snittet i ett land som ligger i toppskiktet i världen. Det visar den senaste Pisa-undersökningen.

Åland Post sluter samarbetsavtal med DB Schenker

Henrik Lundberg, VD för Åland Post, intervjuas av Eva Ringbom-Fonsell
DB Schenker blir Åland Posts nya transportpartner på Åland. Det skriver Åland Post i ett pressmeddelande. Vd Henrik Lundberg menar att det nya samarbetsavtalet innebär att omsättningen nu ökar, att posten kan fortsätta investera i ny teknik och att nya arbetstillfällen skapas inom Åland Post.

Centrumplanen blir för vag, säger stadsarkitekten

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Stadsutvecklingsnämnden antog ändringsförslag till centrumplanen, med en knapp majoritet och emot stadsarkitekt Sirkka Wegelius rekommendation.

Medgav narkotikabrott i Tingsrätten

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
I dag hölls en rättegång mot en man som stod åtalad för narkotikabrott sedan han i juli i fjol transporterat och fört in 4,4 gram hasch med m/s Rosella från Sverige till Mariehamn.