Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 4 januari, 2019 - 13:58Uppdaterad: fredag, 4 januari, 2019 - 13:58
  • Kommunkansliet i Saltvik håller öppet som normalt idag. Foto: Malin Lundberg.

Ny information från Saltvik

I går eftermiddag återkom strömmen till bland annat Sunnanberg vårdhem, Prästkragen daghem och kommunkansliet i Nääs. De flesta av kommunens enheter och hyreslägenheter har ström. Rangsby skola, bibliotek och skollägenheter samt returdepån är ännu utan ström.

Många hushåll i kommunen är dock fortfarande utan el och i vissa fall även vatten. Kommunen har erbjudit nödövernattning vid Sunnanberg vårdhem och Ödkarby skola. Vid Sunnanberg vårdhem övernattade fyra personer i natt. Ödkarby skola hade inga övernattare, men däremot personer som hämtade vatten och duschade.

Saltviks returdepå
Saltviks returdepå håller stängt idag fredag  med anledning av strömavbrott och röjning av väg.

Vatten
För hushåll som ännu inte har vatten erbjuder kommunen tappställen enligt följande:
Sunnanberg vårdhem, Kyrkvägen 17 i Kvarnbo.
Ödkarby skola, Ödkarbyvägen 97 i Ödkarby. Tappställe utomhus till höger om entrén (fram till kl 16.00 fredag 4 januari även inomhus).
Skogsgläntan daghem, Saltviksvägen 82 i Kroklund (tor-fre kl. 8 – 17)

Nödinkvartering
Kommunen erbjuder fortsatt nödövernattning under helgen vid Sunnanberg vårdhem. Kontakta Sunnanberg på tel. 0457 522 1631. Värme, varma drycker och gemenskap erbjuds. Medtag egen madrass och sängkläder.
Kommunen har även beredskap att ställa i ordning ytterligare nödinkvartering vid behov.

Frivilliga brandkårerna
Frivilliga brandkårerna har gjort en stor insats och jobbar som bäst med att stötta Ålands Elandelslag och hjälpa till med att undersöka var punktinsatser behövs. Dagens arbetsområden är ellinjerna mot Toböle och Bertbyvik. VSFBK:s brandstation är bemannad tillsvidare och i helgen efter behov. Det är okej att knacka på för dusch och för att värma mat. Nödnummer 112 har täckning i hela kommunen.

Kommunkansliets öppethållning och kontaktuppgifter
Kommunkansliet är idag öppet normalt. Kansliets telefonväxel nås på tel. 018 – 48 900, där information och kontaktuppgifter finns även efter stängning. Kontaktuppgifter till kommundirektören är 0457 5244 049.

Kommunalteknik och vägar
Kommunalvägarna är farbara och kommunens pumpsationer har elförsörjning. För privata hushåll som har en egen pumpstation och ingen el är det viktigt med återhållsamhet i vattenförbrukningen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »