Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 4 januari, 2019 - 12:18

Ny information från Eckerö

Kommunkansliet i Eckerö är fortfarande ej kontaktbart på grund av elavbrott som beror på att ett träd fallit och gjort av elkabeln till kommunhuset.

Behöver man nå kommunen kan man ringa 0457-5958590 eller 0457-3455700.

Serviceboendet Solgården och dess telefoner fungerar nu som vanligt, liksom daghemmet och skolan håller öppet som vanligt på måndag. Trygghetstelefonerna fungerar delvis och kontakt har tagits med trygghetslarmsklienterna.

Vattenleveransen kan tidvis vara dålig och avloppspumpstationerna i Överby och Österängen är fortfarande strömlösa, kommunen uppmanar därför avloppsabonnenterna i dessa områden att tillföra så lite vatten som möjligt till avloppet.

Ekergården hålls öppen för behövande kommuninvånare. På Ekergården finns möjlighet till dusch/bastu, el, kök att laga mat i, varmt kaffe och te. Ekergården är bemannad av Röda Korset fredag i dag fredag klockan 16-20, samt lördag och söndag klockan 10-20. Vid behov av övernattning meddela Maria Bonds senast klockan 18.00samma kväll på telefon. 040-8342812. Ta med madrass/liggunderlag, sovsäck/täcke/filt och kudde. Observera att vägen till Ekergården enbart har ett öppet körfält.

Hotell Havsbandet har meddelat att de kommer att hålla öppet för behövande. Meddela Beatrice Nordling på telefon 0457-3426890 om behov finns för övernattning.

Frysvaror kan föras till Käringsunds Resort frys, ring tel. 38000.

Niclas Häggblom kan bistå vid röjning av träd som fallit, bortkörning av träd mm, nås på tel. 0400-529220.

Om någon kommuninvånare behöver bli av med röjningsmaterial från träd kan detta föras till en utmärkt plats på Industriområdet invid Industrivägen i Storby.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »