Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 december, 2016 - 15:42Uppdaterad: fredag, 16 december, 2016 - 17:17
  • Runar Karlsson vill ha ett KST med säte i Godby. Foto: Tomas Tornefjäll.

Ny idé: Kommunförbundet blir KST

Alla 15 landsbygdskommunerna borde slås sig samman om ett KST, kommunernas socialtjänst, med Ålands kommunförbund som huvudman och med högkvarteret i Godby.

 Det är ett nytt spår i diskussionerna om KST-reformen som kom fram vid ett möte i Sund i onsdags. Ett krav från kommunerna är att Ålands omsorgsförbund blir som det är, en sak som social- och hälsovårdsminister Wille Valve, moderat, måste övertygas om. Saltviks kommunstyrelseordförande Runar Karlsson har sonderat terrängen hos kommuner på södra Åland och i skärgården, och tror på den nya idén.

- Det är kanhända enklast att landsbygden och skärgården gör det här själva och stan har sitt. Det ser ut som den enda framkomliga vägen i dag, säger han.

Ett rådslag mellan de 15 landsbygdskommunerna under kommunförbundets ledning blir det i januari.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »