Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 11 november, 2016 - 06:35Uppdaterad: fredag, 11 november, 2016 - 06:36
  • Under Nordiska rådets möte lämnade Tony Wikström, till vänster, tillsammans med några andra in ett medlemsförslag om att se hur unga kan få hjälp över nätet. Med på bilden är Ålands framtids Axel Jonsson. Foto: Landskapsregeringen.

Ny hjälp för unga med psykisk ohälsa

En webbtjänst i Sverige som även kan erbjuda hjälp för unga på Åland med psykisk ohälsa. Det är Tilia, som via mail och chat kan fånga upp unga mellan 12 och 30 år.

Lagtingsledamoten Tony Wikström (S) är en av initiativtagarna till att den här tjänsten nu finns tillgänglig på Åland. I samband med Nordiska Rådets möte lämnade han och några till in ett medlemsförslag som går ut på att se över hur unga kan få hjälp och stöd över nätet och föreningen Tilia nappade.

- Psykiska ohälsan har ökat enormt bland de unga på Åland och webbaserad hjälp är en underskattad metod att nå dem. Det är kostnadseffektivt, det är inga köer och det är inte meningen att ersätta BUP eller skolpsykologer utan det ska endast vara ett komplement, säger Tony Wikström.

Man når Tilia via deras hemsida foreningentilia.se.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »