Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 18 april, 2011 - 16:17Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Ny hälso- och sjukvårdslag till hösten

Till hösten, innan det nya lagtinget tillträder, är det tänkt att Åland skall ha en ny landskapslag om hälso- och sjukvård. Den nya hälso- och sjukvårdslagen skall ge ålänningarna en tryggare vård och den är mycket mera omfattande än den nuvarande, säger socialminister Katrin Sjögren. Bland annat lagstadgas om hälsofrämjande vård samt mun- och tandvård. Gullåsen föreslås bli en geriatrisk klinik från 2013 och dessutom bli en del av ÅHS, vilket betyder att landskapet står för kostnaderna. Vad den nya hälso- och sjukvårdslagen kommer att leda till för direkta kostnader, är ännu inte klart, men ifall Gullåsen blir geriatriks klinik blir det tilläggskostnader på cirka 3 miljoner euro. Förslaget till ny landskapslag om hälso- och sjukvård är som bäst på remiss.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »