Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 10 januari, 2013 - 06:51Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

"Ny frekvens för Radio Suomi<br>betyder bara liten skillnad

-I praktiken kommer så gott som ingen skillnad att märkas om Radio Suomi får en annan frekvens i framtiden. Det säger Henrik Hagström, som är Ålands Radio och TV:s stationschef vid Smedsböle. -Vi har tittat på olika alternativ och vi tror att även med en annan frekvens täcks större delen av Åland in, eventuellt kan de yttersta delarna som Brändö och Eckerö få vissa hörbarhetsproblem, säger Henrik Hagström. Enligt kommunikationsverket i riket har Åland redan i bruk de sju huvudfrekvenser som är heltäckande och fler finns inte att tillgå, endast lokala frekvenser med sämre hörbarhet kan erbjudas. -Lösningen på detta heter digital radio och det kommer i framtiden. Då behöver man bara en sändare för 16 kanaler, säger Henrik Hagström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »