Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 9 januari, 2020 - 19:41Uppdaterad: fredag, 10 januari, 2020 - 12:25
  • Aktieägarföreningen Viking r.f. består så här långt av ordförande Roger Jansson och vice ordförande Patric Wiik samt styrelsemedlemmarna, stående från vänster, Tommy Jansson, Bengt Lindberg och Gun-Mari Lindholm. Foto: Malin Henriksson

Ny förening vill föryngra Viking Line

Nybildade Aktieägarföreningen Viking r.f. vill se en föryngring av Viking Lines styrelse. Företagets försvagade lönsamhet har gett lägre aktieutdelning, så kallad dividend, till de drygt 3.300 registrerade aktieägarna som nu välkomnas in i föreningen.

– Många aktieägare har noterat att det skett en kräftgång och därmed har det uppstått en osäkerhet om företagets framtid. Som aktieägare har man känt att man inte kunnat påverka, utan att de är de stora som styrt och ställt, säger ordförande Roger Jansson.

Tanken med föreningen är att man nu ska kunna representera de små och medelstora aktieägarna i diskussioner med de stora aktieägarna. Ett av huvudmålen är att få till en förnyelse av Viking Lines styrelse där medelåldern i dag är 71 år.
– Utbytet av styrelsemedlemmar har varit bekymmersamt långsam, säger Roger Jansson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »