Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 2 maj, 2013 - 08:51Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Ny färja för Ansgar-rederiet

Den åländska skärgårdstrafiken får en ny färja. Det är Rederi AB Ansgar som chartrar landsvägsfärjan Merituuli av Finferries i riket. Färjan ska nu under våren byggas om för att passa de åländska färjefästena, få ett nytt namn och vara klar för trafik till midsommar. Den nya färjan tar 27 bilar och är lite större än rederiets nuvarande fartyg. Meningen är att den nya färjan ska köras på rutten Kumlinge-Enklinge, som rederiet kör för landskapets räkning. -Det här är ett led i att stärka och förnya befintligt tonnage. Vi behåller både Frida och Spoven, säger rederiets vd Tomas Lindqvist till Ålands Radio. Rederi AB Ansgar driver också linjen Asterholma-Lappo-Torsholma i Brändö, och vann nyligen upphandlingen av driften av landskapsfärjan Skarven på Föglölinjen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »