Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 25 oktober, 2016 - 19:33Uppdaterad: onsdag, 26 oktober, 2016 - 08:18
  • Tom Göstas, ledande ambulanssjukvårdare. Foto: Owe Sjöblom
  • Den nya ambulansen. Foto: Owe Sjöblom
  • Foto: Owe Sjöblom
  • Foto: Owe Sjöblom
  • Paneler med instruktioner och inställningar. Foto: Owe Sjöblom

Ny ambulans till Räddningsverket

Räddningsverket får en ny ambulans vart fjärde år och igår stod det senaste nyförvärvet på stationen klar och gjorde sitt första uppdrag.

- En ambulans är fullt utrustad när den levereras, men lite egna justeringar vill vi alltid göra, säger ledande ambulanssjukvårdare Tom Göstas.
Räddningsverket har tre fullt utrustade ambulanser och en i reserv som används när någon av de ordinarie är på service. En ambulans är i aktiv tjänst i 12 år och avverkar under den tiden 250.000-300.000 kilometer. Räddningsverket har ungefär 2.500 uppdrag med ambulanserna under ett år.

Den ambulans som nu pensioneras ska till skärgården som sjuktransportbil. Så har man också gjort med tidigare avvecklade ambulanser. Då kan räddningsverket använda dessa bilar om dom behöver ut till skärgården med helikopter och inte kan landa i närheten av den som är i behov av akut hjälp. Enligt uppgifter till Ålands Radio ska den här gamla ambulansen till Föglö.
- Det kan mycket väl stämma att den ska till Föglö, förhoppningen är att den kommer dit för dom är i behov av den, säger Göstas.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »