Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 19 februari, 2021 - 15:50
  • Celinda Nordqvist blir ny i Nils Torvalds stab. Foto: Martina Eriksson

Ny åländsk specialmedarbetare i Bryssel

EU-parlamentariker Nils Torvalds nya åländska specialmedarbetare i Bryssel är Celinda Nordqvist från Jomala.

Celinda Nordqvist har studerat politik och internationella relationer i Belgien samt Europastudier med fokus på internationella relationer i Maastricht i Nederländerna.
Hon har även arbetserfarenhet från Finlands ständiga representation i EU samt konsultfirman Bureau Brussels som jobbar med EU-frågor.
- Jag är specialiserad inom EU och har praktisk erfarenhet därifrån. Jag vet hur arbetet och diplomatin funkar. Jag tror också att jag kan se de åländska frågorna på ett annat sätt än om jag endast hade varit på Åland, svarar Celinda Nordqvist på Ålands Radios fråga om vad hon kan tillföra till Nils Torvalds stab.
I ett pressmeddelande kommenterar Nils Torvalds att han hoppas att Celinda Nordqvist ska kunna tillträda så snart som möjligt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »