Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 11 juni, 2021 - 15:38Uppdaterad: fredag, 11 juni, 2021 - 16:59
  • Nu lättar vissa restriktioner och dans tillåts. Arkivfoto från Torggatan.

Nu tillåts dans i pandemin

De temporära paragrafer som har gällt för restaurangverksamheter och privata sammankomster var planerade att gälla till den 30 juni, men har förlängts till den 31 december 2021.

Detta till trots lättas nu vissa restriktioner.

- Nu tillåter man till exempel dans och att man i utgångsnivån inte behöver ha fasta sittplatser utomhus, säger landskapsregeringens tillfälliga inspektör Therese Vestin Nordlund.

Hon påminner ändå om att de flesta restriktioner ligger kvar och att dessa bör följas för att undvika striktare direktiv framöver.

- Om man följer de grundläggande hygienrutinerna och tänket kring hur man på ett säkert sätt kan få besökarna att hålla avstånd så hjälper man till så man slipper ha andra begränsningar. Då kan man lätta på andra saker, säger Therese Vestin Nordlund.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »