Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 22 maj, 2024 - 21:00Uppdaterad: onsdag, 22 maj, 2024 - 21:00

Nu ska besiktningspersonalen bedöma jämnare – dokument tas fram

Tekniska bedömningsdokument där Fordonsmyndigheten säkerställer att besiktningspersonalen har samma bedömning ska tas fram av myndigheten. Det med anledning av att det enligt Fordonsmyndighetens verksamhetsberättelse finns en spridning mellan besiktningspersonalen på godkända fordon.

– Som ett exempel, ett stenskott som skymmer sikten. Vad är det? Hur stort ska det vara? Var ska det vara placerat? Nu ska vi ta fram ett dokument där man sätter mått på det mesta, säger Per Eriksson, myndighetschef på fordonsmyndigheten.  

I förra veckan berättade Ålands Radio om att landskapsregeringen vill möjliggöra för fordonsmyndigheten att ta ut avgifter för uteblivna inbokade besök. Per Eriksson säger att myndigheten inte har någon statistik gällande uteblivna besök men uppskattar siffran till cirka 3-5 procent som uteblir. 

– Vi har råkat ut för kunder som bokat över tio gånger, och uteblivit. Vi blir inte en effektiv myndighet på det sättet när en besiktningsman står sysslolös, säger han. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »