Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 10 september, 2020 - 21:55Uppdaterad: torsdag, 10 september, 2020 - 23:10
  • Lantrådet Veronica Thörnroos. Foto: Rasmus Karlsson

”Nu måste vi bli ännu noggrannare”

Det är ett glädjande besked säger lantrådet Veronica Thörnroos (C) om riksregeringens besked om öppnade gränser mot bland annat Sverige. Men hon tror inte att turismbranschen hinner återhämta sig i år.

- Jag är rädd att det här inte får så stora effekter eftersom den största delen av turistsäsongen redan är avklarad. Någon riktig boost för turistnäringen tror jag inte det blir, säger Veronica Thörnroos.

Landskapsregeringen väntar på att få alla detaljer i skriftlig form, men Veronica Thörnroos tror att man inte kan göra så mycket från Ålands sida eftersom riket har full makt över gränsärenden. I och med att gränsen öppnas säger Veronica Thörnroos att ålänningarna måste vara ännu noggrannare med är att ta sitt ansvar för att förhindra smittspridning.

- Vi ska se till att hålla distans, att tvätta våra händer, att inte resa någonstans eller ta emot besök om folk är sjuka, säger hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »