Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 16 september, 2021 - 20:41Uppdaterad: fredag, 17 september, 2021 - 09:39
  • På torsdagskvällen kunde den som ville testa de nya löparbanorna under invigningsloppet av Baltic friidrottsarena.

Nu kan friidrottarna träna på sin nya arena

IF Åland friidrott och Ålands motionsförbund arrangerade på torsdagskvällen ett invigningslopp av Baltic friidrottsarena.

Arenan skulle enligt den ursprungliga planen stått klar för över ett år sedan och läktarna saknas fortfarande, men nu kan friidrottarna träna på den nya arenan och det är av stor betydelse, menar Lucas Mattsson, ordförande för IF Åland friidrott.

-Äntligen får vi ett eget ställe där vi kan hålla till. Jag tror det kommer att bidra till gemenskap inom föreningen och också för gemenskapen för hela den åländska friidrotten, säger han.

Exakt hur många aktiva friidrottare det finns på Åland idag är svårt att säga, menar Lucas Mattsson. 2019 fanns drygt 300 aktiva, men siffran har sjunkit dels på grund av pandemin men också till följd av de dåliga träningsförhållandena som funnits under tiden för bygget av arenan.

Lucas Mattsson hoppas att den nu så gott som färdiga arenan ska locka till sig sådana som valt att sluta med friidrott men också öka intresset för friidrott i stort.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »