Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 31 mars, 2024 - 10:30Uppdaterad: söndag, 31 mars, 2024 - 11:53

Nu finns deklarationen i MinSkatt

De förhandsifyllda skattedeklarationerna finns nu för påseende i MinSkatt. Skatteförvaltningen påminner om att deklarationen ska kontrolleras och kompletteras senast på den utsatta dagen i maj. 

De utsatta dagarna är 7, 14 och 21 maj och det framgår på den förhandsifyllda deklarationen vilket datum som gäller för varje person. 
– Fastighetsägarna ska också komma ihåg att kontrollera fastighetsbeskattningsbeslutet. Alla har den 7 maj som den utsatta dagen för den, påminner skatteförvaltningen. 

Merparten av de som deklarerar gör det via nätet men en viss användning av pappersblanketter förekommer fortfarande. 
– I fjol hade vi fler än 70 000 kunder som deklarerade en del av uppgifterna för skattedeklarationen i MinSkatt men någon viss sak, såsom hushållsavdraget, på en pappersblankett. Dessa personer har helt tydligt digitala kunskaper och därför vill vi påminna om att alla ärenden som hänför sig till den förhandsifyllda skattedeklarationen kan skötas i MinSkatt, säger ledande skattesakkunnig Olavi Tuomi

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »