Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 1 september, 2011 - 15:07Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Nu börjar valkampanjerna<br>men kostnaderna är hemliga

De politiska partierna börjar nu på allvar satsa på sina valkampanjer. Det är olika hur mycket partierna satsar och vad de vill avslöja för summor. Efter valet är det obligatoriskt för dem som blivit invalda och även ersättarna att redovisa de summor som har gått åt. Centern och Ålands framtid vill inte ännu avslöja hur mycket de satsar, men Ålands framtid säger att man kommer att satsa rejält, medan centern uppger att man har ungefär samma budget som för fyra år sedan. Moderaterna uppger även de att de ligger på ungefär samma nivå som i senaste valet. Liberalerna säger att omkring 30.000 euro går åt till annonser, medan 10.000 euro satsas på affischer. Obunden samling uppger att den totala kostnaden, där kostnader för kanslipersonal ingår, blir 40-50.000 euro. Socialdemokraterna säger sig komma att satsa "ett antal tiotusentals euro". Valet 2007 satsade de åländska partierna totalt 310.000 euro på sina valkampanjer.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »