• Helena Flöjt-Josefsson, socialdemokrat i Saltvik. Arkivfoto: Totte Vesterlund.
Göte Winé intervjuas av Hasse Persson-Bru. (från Åland idag)
Publicerad: tisdag, 11 september, 2018 - 09:27, uppdaterad: tisdag, 11 september, 2018 - 16:03

Norråländska politiker lyfter ungdomsfråga

Politiker på norra Åland har reagerat på den senaste tidens medierapportering gällande onyktra minderåriga ungdomar i Godby centrum.

I samband med att Saltviks kommunfullmäktige höll möte igår lämnade socialdemokraten Helena Flöjt-Josefsson in en motion där hon skriver att Saltvik bör ta initiativ till ett kommunöverskridande samarbete med ungdomens bästa i fokus. Hon tycker att norra Åland behöver en plan över ungdomsverksamheten, och hon föreslår att förvaltningen brådskande initierar en dialog med övriga norråländska kommuner kring en gemensam hållbar och tillgänglig ungdomsverksamhet så att ungdomarna har en trygg och bra plats för att träffas och umgås. Kommunfullmäktige remitterade motionen till kommunstyrelsen för beredning.

I går lämnade också Göte Winé, socialdemokrat i Sund, in ett skriftligt initiativ om en plan för ungdomsverksamheten i sin kommun. Han frågade också hur skol- och bildningsnämnden ser på en gemensam ungdomsgård i Godby och hur nämnden ser på möjligheten för Sunds ungdomar att vara på ungdomsgården i Mariehamn.

Fler Nyheter

Sjöblom fortsätter träna AIK

Caroline Sjöblom fortsätter träna AIK tillsammans med Robert Lison Svanström. Det nya kontraktet sträcker sig över de två kommande säsongerna.

Åland sätter press på riksdagen

Landskapets förvaltnings- och utvecklingschef Dan E Eriksson
Höj avräkningsgrunden för klumpsumman till 0,47 procent, annars kan förslaget till nytt ekonomiskt system förfalla.

Åland Post är inte oroliga över sympatistrejk

Eivor Granberg och Dan Johansson vid Åland Post
Åland Post säger att de inte är oroliga för Sjömansunionens sympatistrejk. Eivor Granberg, affärsområdeschef för posttjänster på Åland Post berättar att man får ta det som det kommer.

Ingen biltrafik på Embarsunds linjen nästa tisdag

Reparationsarbete med färjklaffen på Finholma i Föglö innebär att ingen biltransport är möjlig under fyra timmar tisdag 26 november.

Lagtinget tar paus

Nyhetsnotisen i ljudformat
Lagtinget tar paus till den 2 december. De planerade plenumen under resten av november är inställda för att finans- och näringsutskottet ska ha tid att bereda budgetförslaget för landskapet år 2020.

Campos flyttar till Umeå

Nyhetsnotisen i ljudformat
Briana Campos lämnar Åland United efter fyra år för spel i Umeå IK. Campos ansluter till UIK vid årsskiftet.

Arbetslösheten ökade något

Nyhetsnotisen i ljudformat
Det relativa arbetslöshetstalet var i oktober 3,4 procent. Det är en liten ökning jämfört med samma månad ifjol, då det var 3,1 procent. Det här visar statistik från Ålands statistik- och utredningsbyrå.

Fellman uttagen till IBU-cupen

Nyhetsnotisen i ljudformat
Jenny Fellman är uttagen som en av fyra skidskyttar från Finland som ska tävla i IBU-cupen i de tre första inledande tävlingarna.

Polismyndigheten: Ärendet sköttes korrekt

Nyhetsnotisen i ljudformat
Landskapsregeringen (LR) har svarat på riksdagens justitieombudsman (JO) begäran om klargörande i ett fall där en förundersökning om misstänkt diskriminering blivit liggande så pass länge att ärendet efter två år preskriberats. Några dagar senare har en kommissarie fattat beslut om att ärendet skulle avslutas.