Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 24 november, 2017 - 16:25
  • Finlands energiminister presenterade ett initiativ där Åland i framtiden kan vara ett modellområde för flexibla energisystem och förnybar energi. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.

Nordiskt energimöte hölls i Oslo

Ålands möjligheter som testområde för framtidens energi presenterades i går under ett möte där Nordens energiministrar deltog.

Det kom även ett beslut att skapa ett nordiskt elmarknadsforum för diskussion mellan förvaltning, regulatorer och företag, och förhoppningen är att man våren 2018 ska hålla det första forumet.

Finlands energiminister Kimmo Tiilikainen presenterade även ett initiativ där Åland i framtiden skulle kunna utgöra ett modellområde för flexibla energisystem baserat på smarta elnät och hundraprocentig förnybar energi. Ålands energiminister Camilla Gunell deltog i mötet och skriver i ett pressmeddelande att Åland har höga ambitioner när det gäller hållbarhet och klimatarbete, men inte alla resurser som krävs och därför är det nordiska samarbetet viktigt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »