Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 10 februari, 2023 - 06:03Uppdaterad: fredag, 10 februari, 2023 - 07:47

Nordiska rådet efterlyser kandidater till miljöpris

Nordiska rådets miljöpris inbjuder allmänheten att föreslå kandidater till priset. Årets tema är hållbar produktion och konsumtion av textilier.

Årets tema omfattar textiliers hela livstid från råvaruproduktion till design, försäljning, reparation, återanvändning och bortskaffning.

- Vi är i en situation där vi måste minska konsumtionen, förlänga textilernas livstid och introducera cirkulära affärsmodeller. Vi hoppas att miljöpriset kan bidra till att visa att en hållbar textilindustri är möjlig och att det redan existerar goda exempel som man kan låta sig inspireras av, säger Cilia Indahl, ordförande för bedömningskommittéen för Nordiska rådets miljöpris.

Som det enda av Nordiska rådets priser är nomineringsprocessen till miljöpriset öppen för allmänheten och alla kan därför föreslå kandidater. Tidsfristen för förslag är tisdag 9 maj.

Förra året fick Mariehamns stad miljöpriset för Nabbens våtmark.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »