Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 4 november, 2016 - 10:07Uppdaterad: fredag, 4 november, 2016 - 10:10
  • De nordiska utbildningsministrarna möttes i Köpenhamn. Foto: Pressbild.

Nordisk utbildning ska erkännas

De nordiska utbildnings- och kulturministrarna har uppdaterat en deklaration som ska säkerställa att de nordiska länderna och självstyrande områdena arbetar för att kvalifikationer för högre utbildning från ett nordiskt land erkänns av de andra.

 Avsikten är också att utveckla och tillämpa gemensamma system för automatiskt erkännande av jämförbara kvalifikationer. Uppdateringen av den här så kallade Reykjavikdeklarationen godkändes när ministrarna träffades under Nordiska Rådets möte som pågått i Köpenhamn den här veckan.

Däremot godkändes inte frågan om fullvärdigt medlemskap för de självstyrande områdena i programkommittén för Nordplusutbytet. Det innebär att Färöarna, Grönland och Åland även framöver får nöja sig med observatörsstatus i den kommittén, framgår av ett pressmeddelande från landskapsregeringen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »