Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 27 oktober, 2022 - 06:08Uppdaterad: torsdag, 27 oktober, 2022 - 08:14
  • Det pågår en diskussion om hållbar kreditgivning hos bankerna. Arkivbild.

Nordea ger rabatt på energirenoveringslån

Nordea meddelar att de från och med den 24 oktober ger rabatt på marginalräntan för de som tar lån för att göra en energirenovering.

– Med energirenovering går det att spara på energikostnader, göra det bekvämare att bo och minska koldioxidavtrycket. Vi vill hjälpa ålänningar inför vintern med konkreta åtgärder och bestämde oss för att ytterligare sänka priset på energirenoveringslån, berättar Juho-Pekka Savolainen, kontorsdirektör för Nordea Mariehamn i ett pressmeddelande.

Rabatten på marginalen för ombyggnadslån för energirenoveringar är kundspecifik, och i genomsnitt är det fråga om ungefär 20 procent.

Även Ålandsbanken kan införa rabatt på marginalräntan.
- Vi har diskuterat möjligheten till det men inte infört det än. Det är en ganska stor diskussion, generellt sett, som pågår om hållbar kreditgivning, säger vd Peter Wiklöf.

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »