Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 25 oktober, 2017 - 11:27Uppdaterad: onsdag, 25 oktober, 2017 - 13:49
  • Gustav Blomberg, Göte Winé, Camilla Andersson, Jens Andersén, Erik Brunström och Roger Höglund tog del av kommunutredningen. Foto: Owe Sjöblom

Nöjda med kommunutredning

De tre ordförande i kommunstyrelserna i Geta, Sund och Finström är nöjda med utredningen som Siv Sandberg gjort om en eventuell sammanslagning kommunerna emellan.

- Fullmäktige inser att vi inte kommer överleva som självständig kommun med tanke på det nya landskapsandelssystemet och därför är vi positiva till att fundera vidare på en sammanslagning, säger Camilla Andersson, ordförande i kommunstyrelsen i Geta.
Även Sunds kommunstyrelseordförande Göte Winé och Finströms dito Roger Höglund anser att det finns förutsättningar att gå vidare med planerna, men dom vill inte ta ut något i förskott och lämnar över till respektive politiska organ att bestämma hur man ska göra.
Mest frågetecken finns det runt tidtabellen där rekommendationen är att den nya kommunen ska finnas från första januari 2019. Endel tycker att det ska smidas medan järnet är varmt, medan andra vill att det ska få ta längre tid.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »