Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 15 maj, 2020 - 18:00Uppdaterad: måndag, 18 maj, 2020 - 09:15

Noggrann dokumentation förenklar inresa

Det är önskvärt att man har dokument som visar på att man äger en stuga eller annan fastighet på Åland när man kommer från utlandet.

Det sade Christian Wiklund från Gränsbevakningen under fredagens presskonferens från landskapsregeringen. Det kan handla om dokument som lagfart eller bevis på att man betalat fastighetsskatt.

-Vi kan också ta reda på om det stämmer, men då tar det längre tid och den inresande får vänta, sade han och påpekade att man litar på att de som kommer faktiskt har en giltig orsak.

Christian Wiklund påminde också om att situationen kan ändras snabbt. En resa på måndag som bokas nu på fredag kan bli omöjlig om situationen ändras till dess. Christian Wiklund rekommenderar att man kollar anvisningarna på Gränsbevakningens hemsida senast kvällen före avfärd.

- För det går snabbt nu och situationen kan ha ändrats beroende på coronasituationen, sade han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »