Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 17 oktober, 2016 - 15:35
  • Försvarsminister Jussi Niinistös utspel ska diskuteras av riksregeringen senare den här veckan. Pressbild: Juhani Kandell, försvarsministeriet.

Niinistö vill bättre försvara Åland

Åland har ett lika militärt strategiskt läge som Gotland, och Finland borde samarbeta med Sverige så att Åland kan försvaras bättre. Det skriver försvarsminister Jussi Niinistö i sin blogg i dag.

Han menar att Finland försvarar hela landet, även Åland, där landskapets demilitarisering inte minskar den militära risken, utan snarare tvärtom ökar den genom att vara ett militärt vakuum. Ålands Radio har i dag begärt att få en intervju med försvarsminister Niinistö, men han ställer inte upp och hänvisar i stället till sitt blogginlägg i dag. Han menar där att Finland ändå inte är på väg att ändra sin inställning till Ålands status som ett demilitariserat och neutraliserat område. Enligt Ålands riksdagsledamot Mats Löfström har Ålandsministern Anne Berner svarat honom att riksregeringen tar upp frågan om försvarsministerns utspel nu i veckan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »