• Christoph Neymeyr upptäckte ett fel hos tullen som gör att tusentals kan ha pengar att hämta ut. Foto Malin Lundberg
Christoph Neymeyr:
Publicerad: fredag, 8 november, 2019 - 16:21, uppdaterad: fredag, 8 november, 2019 - 17:03

Neymeyrs klagan ger miljoner

Du kan ha pengar att hämta hos Tullen, det visar en intern granskning Tullen gjort.

Det var när Christoph Neymeyr tyckte att han betalat bara lite för mycket för sin svenskimporterade bil som felet uppdagades. Tullen hade i tre års tid använt säljkurser från en vanlig affärsbank istället för Europeiska centralbankens officiella medelkurser.

Resultatet blev en usel kurs för alla som förtullade varor från länder utanför eurozonen, inklusive för Neymeyrs bil. Nu har han själv fått tillbaka mellanskillnaden, och det ska alla andra som förtullat varor sedan 2016 få också – totalt 960.000 intullningar. Det handlar om miljontals euro som ska återbetalas.

- Mig gläder det oerhört, och jag fick ett mejl i dag från tullens omprövningsnämnd där de skriver att det är helt rätt att följa upp, och har de gjort fel så ska det rättas till, säger Neymeyr.

Fler Nyheter

Sjöblom fortsätter träna AIK

Caroline Sjöblom fortsätter träna AIK tillsammans med Robert Lison Svanström. Det nya kontraktet sträcker sig över de två kommande säsongerna.

Åland sätter press på riksdagen

Landskapets förvaltnings- och utvecklingschef Dan E Eriksson
Höj avräkningsgrunden för klumpsumman till 0,47 procent, annars kan förslaget till nytt ekonomiskt system förfalla.

Åland Post är inte oroliga över sympatistrejk

Eivor Granberg och Dan Johansson vid Åland Post
Åland Post säger att de inte är oroliga för Sjömansunionens sympatistrejk. Eivor Granberg, affärsområdeschef för posttjänster på Åland Post berättar att man får ta det som det kommer.

Ingen biltrafik på Embarsunds linjen nästa tisdag

Reparationsarbete med färjklaffen på Finholma i Föglö innebär att ingen biltransport är möjlig under fyra timmar tisdag 26 november.

Lagtinget tar paus

Nyhetsnotisen i ljudformat
Lagtinget tar paus till den 2 december. De planerade plenumen under resten av november är inställda för att finans- och näringsutskottet ska ha tid att bereda budgetförslaget för landskapet år 2020.

Campos flyttar till Umeå

Nyhetsnotisen i ljudformat
Briana Campos lämnar Åland United efter fyra år för spel i Umeå IK. Campos ansluter till UIK vid årsskiftet.

Arbetslösheten ökade något

Nyhetsnotisen i ljudformat
Det relativa arbetslöshetstalet var i oktober 3,4 procent. Det är en liten ökning jämfört med samma månad ifjol, då det var 3,1 procent. Det här visar statistik från Ålands statistik- och utredningsbyrå.

Fellman uttagen till IBU-cupen

Nyhetsnotisen i ljudformat
Jenny Fellman är uttagen som en av fyra skidskyttar från Finland som ska tävla i IBU-cupen i de tre första inledande tävlingarna.

Polismyndigheten: Ärendet sköttes korrekt

Nyhetsnotisen i ljudformat
Landskapsregeringen (LR) har svarat på riksdagens justitieombudsman (JO) begäran om klargörande i ett fall där en förundersökning om misstänkt diskriminering blivit liggande så pass länge att ärendet efter två år preskriberats. Några dagar senare har en kommissarie fattat beslut om att ärendet skulle avslutas.