Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 16 december, 2010 - 06:30Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Nej till pengar för finlandskabeln

-Att finlandskabeln blir försenad är ministeriernas fel som missuppfattat Ålands anhållan om extra pengar. Det sa finansminister Mats Perämaa när han i lagtinget i går besvarade Camilla Gunells fråga om varför landskapsregeringen dröjer med sitt utlåtande till Ålandsdelegationen. Både arbets- och näringsministeriet och finansministeriet i Helsingfors säger nej till 75 miljoner extra statliga pengar till Åland för att bygga en likströmskabel österut. Enligt Mats Perämaa beror den negativa hållningen på att man missförstått anhållan och trott att det handlar om att i första hand distribuera åländsk vindkraft österut och inte att trygga landskapets elförsörjning genom en extra kabel. -Vi har nu politiskt fått frågan på rätt köl, men Kraftnät Åland kommer inte att hinna beställa någon kabel inom januari månad, sa Mats Perämaa i lagtinget. Det är oklart om finlandskabeln hinner bli klar till år 2013 som planerat.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »