Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 15 april, 2010 - 16:07Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Nej till jordförvärv<br> trots kommunalt förord

Landskapsregeringen har i två fall gått emot kommunens förord till jordförvärv. Det ena fallet rör en finländsk medborgare som är bosatt i landskapet sedan två år och som vill köpa en 3.000 kvadratmeter stor tomt i Brändö Asterholma. Personen har bott för kort tid i landskapet och tomten är utanför planerat område i en relativt orörd natur, varför det blir avslag. Brändö kommun hade förordat jordförvärvet. Det andra fallet rör en 850 kvadratmeter stor bebyggd tomt i Eckerö Storby. Sökanden är finländsk medborgare men bor inte i landskapet och syftet med förvärvet är fritidsbruk. Avslag blir det också här, mot kommunens förord. Ett annat skäl till avslag är att den person som överlåter fastigheten inte haft lagfart på den i lagstadgade åtta år, en sak som kommunen också satte som villkor för sitt förord.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »