• Polisen omhändertog i går kväll en nedkyld person och hade nyhterhetskontroll vid ett färjanlöp. Foto Ida Jansson
Publicerad: torsdag, 4 april, 2019 - 06:30, uppdaterad: torsdag, 4 april, 2019 - 07:11

Nedkyld person omhändertogs

Polisen hade i går kväll nykterhetskontroll vid ett färjanlöp.

En förare gav ett positivt utslag på amfetamin i narkotikatestet som utfördes. Med i bilen fanns en passagerare som också testades positivt för amfetamin. Föraren är nu misstänkt för rattfylleri och straffbart bruk av narkotika, och fick ett tillfälligt körförbud och fick sitt körkort omhändertaget av polis. Passageraren är misstänkt för straffbart bruk av narkotika och har fått böter för det.

En person anmälde i går att dennes bil hade blivit utsatt för skadegörelse under tiden den hade varit parkerad på ett parkeringsområde i Mariehamn. En polispatrull tog emot en brottsanmälan på plats  och dokumenterade skadorna. Ärendet rubriceras som skadegörelse.

En person som låg och sov på trottoaren i Mariehamn och som var kraftigt nelkyld greps på basis av polislagen för att skydda dennes hälsa och f värma upp sig på polisstationen under natten.

Fler Nyheter

Största räddningsövningen på 10 år

Stationschef vid Ålands sjöbevakningsstation Kim Westman berättar om övningen:
I lördags skedde den största evakueringsövningen på 10 år på Åland. Övningen arrangerades av Ålands Sjöbevakningsstation tillsammans med samarbetsmyndigheterna och frivilliga organisationer.

Getas ekonomi går utför

Kommunstyrelsens ordförande Camilla Andersson intervjuas:
Geta får problem med likviditeten år 2020 om inte landskapsandelarna höjs eller om kommunen får in kraftigt ökade skatteintäkter.

Fängelse för narkotikabrott

Tre personer dömdes och två friades av Ålands tingsrätt i en brottshärva som bland annat innefattade medhjälp till grovt narkotikabrott.

Man beställde cannabis med posten

En man har dömts för att ha beställt cannabis från utlandet till en adress på Åland.

Underhållsarbeten på Asterholmalinjen i juni

Mellan den 3 och 20 juni kommer man att göra underhållsarbete på Asterholmalinjen i Brändö.

Liberalerna presenterade valplattform

Partiordförande Katrin Sjögren och vice ordförande Ingrid Zetterman.
Människan ska vara i centrum, inte strukturerna. Det är ett av fokusområdena i liberalernas valplattform, som presenterades i dag.

Eckerö säljer radhustomter

Eckerö kommun bjuder ut två stycken tomter som är ämnade för radhus till auktion.

Socialt hållbar arbetsmarknad

Susanne Broman och Mattias Eilola:
År 2030 ska Åland vara ett samhälle för alla. Det poängterades under gårdagens seminarium om en socialt hållbar och inkluderande arbetsmarknad som ararangerades av Ålands handikappförbund. Deltagarna fick bland annat veta mer om den svenska arbetsförmedlingens projektet Gör Plats, där sytet är att fler med funktionsvariationer ska få ett varaktigt arbete.

Viking Line tvekar om rotorsegel

Ulf Hagström är teknisk direktör på Viking Line:
Det blir inget rotorsegel på det fartyg som Viking Line just nu bygger i Xiamen, Kina. Det har Viking Line fattat beslut om.