Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 19 april, 2010 - 08:50Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Nedåt i turistbranschen 2009

Det gick rejält nedåt för den åländska turistnäringen under fjolåret. Det framgår av Visit Ålands verksamhetsberättelse som presenterades vid årsmötet i fredags. Trots öspelen minskade antalet gästnätter med nästan 10 % och det gäller alla typer av anläggningar utom hotellen. Det är den största nedgången under hela 2000-talet. Den globala lågkonjunkturen och den svaga svenska kronan utgör en del av förklaringen enligt Visit Ålands VD Annica Jansson, men hon pekade också på att gästerna blir allt mer kvalitetskrävande och att antalet klagomål på boendet ökat.-Varför satsas det inte mer på marknadsföringen i Tyskland ville Barbro Sundback veta och fick medhåll av Siv Strandberg som hävdade att tyskar uppskattar enklare standard och orörd natur.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »