Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 13 april, 2010 - 13:10Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Nauclér inte nöjd med svar<br>om kollektivavtal på svenska

Kollektivavtalens allmänt bindande verkan förutsätter inte att de också ska finnas på svenska. Det menade social- och hälsovårdsminister Liisa Hyssälä, som nu svarat på Ålands riksdagsledamot Elisabeth Nauclérs spörsmål i riksdagen om ministeriet tänker översätta de kollektivavtal som nu finns bara på finska. Nauclér ville också veta om man kan garantera att de nya kollektivavtalen kommer på båda inhemska språken. Elisabeth Nauclér är inte nöjd med ministerns svar och tänker föra frågan till Justitiekanslern, som redan tidigare bedömt att inte bara lagar utan också bestämmelser som tillämpas i stället för lag måste finnas på landets båda språk. -Ministeriet undandrar sig sitt ansvar, och särskilt allvarligt är det för rättssäkerheten på det enspråkigt svenska Åland, säger Elisabeth Nauclér i ett pressmeddelande.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »