Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 12 juli, 2019 - 16:57Uppdaterad: fredag, 12 juli, 2019 - 17:29
  • Riktigt så här varmt ser det inte ut att bli de närmaste veckorna, men varmare vindar är på väg. Arkivfoto: Malin Lundberg.

Nattemperaturer på dagen är snart över

Kommande vecka för med sig varma vindar från sydost, vilket innebär att temperaturen kommer att stiga till cirka 20 grader. Men ingen värmebölja är i sikte.

- Bara för att det var varmt förra året betyder det inte att det kommer att vara varmt i år. Dock visar de flesta modellerna nu att det är på väg att bli varmare. Det finns till och med chans till riktigt varma temperaturer, säger meteorologen Cecilia Karlsson vid Meteorologiska institutet.

I början av juni drog ett högtryck in över Finland som medförde värme men vid midsommar vände vinden och kall luft från norr drog in över landet och sedan dess har dagsmedeltemperaturen legat så lågt som nattemperaturen på sommaren vanligtvis brukar göra. Men trots att prognosen för de kommande veckorna fortfarande är relativt ostadig så kan man nu alltså se att varm vind från sydost är på väg in över Åland.

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »