• Riktigt så här varmt ser det inte ut att bli de närmaste veckorna, men varmare vindar är på väg. Arkivfoto: Malin Lundberg.
Meteorolog Cecilia Karlsson om sommarvädret:
Publicerad: fredag, 12 juli, 2019 - 16:57, uppdaterad: fredag, 12 juli, 2019 - 17:29

Nattemperaturer på dagen är snart över

Kommande vecka för med sig varma vindar från sydost, vilket innebär att temperaturen kommer att stiga till cirka 20 grader. Men ingen värmebölja är i sikte.

- Bara för att det var varmt förra året betyder det inte att det kommer att vara varmt i år. Dock visar de flesta modellerna nu att det är på väg att bli varmare. Det finns till och med chans till riktigt varma temperaturer, säger meteorologen Cecilia Karlsson vid Meteorologiska institutet.

I början av juni drog ett högtryck in över Finland som medförde värme men vid midsommar vände vinden och kall luft från norr drog in över landet och sedan dess har dagsmedeltemperaturen legat så lågt som nattemperaturen på sommaren vanligtvis brukar göra. Men trots att prognosen för de kommande veckorna fortfarande är relativt ostadig så kan man nu alltså se att varm vind från sydost är på väg in över Åland.

 

 

Fler Nyheter

Stort steg framåt för nytt ekonomiskt system

Avgående finansminister Mats Perämaa
I ett brev undertecknat av Ålandsminister Anna-Maja Henriksson (SFP) och Finlands finansminister Mika Lintilä (C) har landskapsregeringen i dag fått löfte av regeringen Antti Rinne att avräkningsgrunden för klumpsumman ska höjas till 0,47 procent, precis det som landskapsregeringen begärt.

Byggfirma kräver Fifax på 450.000 euro

Peter Grönholm rapporterar
Byggfirma Hans Mattson Ab kräver Fifax och F-Fast på närmare 450 000 euro. Det framkom när den planerade tre dagar långa rättegången inleddes idag.

Fjärdvägen berörs inte av stödstrejk

Nyhetsnotisen i ljudformat
M/S Fjärdvägen som står för den största delen av transporten av livsmedel till Åland berörs inte av Sjömansunionens stödstrejk.

Poststrejken fortsätter i riket

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Riksförlikningsmannen Vuokko Piekkala lade fram ett medlingsbud angående poststrejken igår och nu på förmiddagen meddelade Post- och Logistikunionen Pau att dom inte godkänner medlingsbudet.

Anton Nilsson slutar som Ålands specialmedarbetare

Nyhetsnotisen i ljudformat:
På måndag kommer Ålands nuvarande specialmedarbetare, Anton Nilsson, att börja på ett nytt jobb på EU-kommissionen. Detta innebär att han också kommer att sluta som Ålands specialmedarbetare i Europaparlamentet efter fyra år vid posten.

22 träd tas ned på Södragatan och Norragatan

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Sammanlagt 22 träd tas ned på Norragatan och Södragatan i centrum av Mariehamn.

Emil Eriksson blir vd för Ålands Radio

Hör Emil Eriksson och Mia Hanström:
Emil Eriksson har utsetts till ny vd för Ålands Radio och TV Ab och tillträder tjänsten efter årsskiftet. - Jag tycker det verkar vara en intressant tjänst med utmaningar, samtidigt som public service är ett väldigt viktigt uppdrag i samhället att ytterst värna och försvara demokratin, säger han.

Sid flyttar till Seinäjoki

Nyhetsnotisen i ljudformat
Robin Sid har skrivit på ett kontrakt med SJK som sträcker sig över de två kommande säsongerna.

Inga besked om ÅBF-utredning

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Den 27 februari 2019 fattade årsmötet beslutet att avsluta Ålands bildningsförbund. Då beslöts även att föreningen skulle sökas i konkurs. Vad som ska hända härnäst är ännu oklart.