Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 16 februari, 2010 - 15:35Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:23

Nätspeldebatt hölls i riksdagen

Kansliminister Roger Eriksson deltog idag en nätspelsdebatt som hölls i riksdagen. Deltog gjorde också representanter från PAF, inrikesministeriet, RAY och Unibet. Roger Eriksson sade under debatten att det är viktigt att åländska PAF:s verksamhetsförutsättningar kan fortsätta som tidigare även när den nya spellagstiftningen träder ikraft. Under diskussionen fanns två riktningar, de som vill gå in för ett licensförfarande för att reglera spelverksamheten och få in skattemedel, och de som var oroliga för ett utbrett spelberoende som skulle bli kostsamt för samhället. RAY talade för monopolsystemet, medan PAF:s representant såg fördelarna med ett licensförfarande.- Det var en nyttig och tankeväckande debatt, det är bra när de olika aktörerna möts och diskuterar, säger Roger Eriksson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »