Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 13 november, 2013 - 05:43Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Näthandeln ökar stort på Åland

Trots tidigare strul med fakturering och tull så ökar näthandeln på Åland. Framförallt är det internationella varor som ökar i popularitet. Eivor Granberg är affärsområdeschef på Posten Åland, och hon tror att den ökade näthandeln beror på att det blivit enklare att betala med kort och räkna ut sin egen tull på nätet, och dessutom har utbudet av varor och tillgängligheten växt enormt. ÅSUB gör tillsammans med Finlands statistiska centralbyrå en omfattande konsumentundersökning som ska vara klar nästa år. Den kommer att ge mer exakta siffror på hur mycket näthandeln har ökat. Jouko Kinnunen, som är statistiker på ÅSUB, förklarar att man under en lång period undersöker konsumtionsvanorna hos flera tusen hushåll i hela landet för att få så exakta siffror som möjligt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »