Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 17 augusti, 2022 - 10:05Uppdaterad: onsdag, 17 augusti, 2022 - 12:45
  • Hotellen hade bra beläggning i juli. Arkivbild.

Nästan fulla hotell i juli

De åländska hotellen hade 92 procents beläggning i juli i år, det här visar statistik från Ålands statistik- och utredningsbyrå, Åsub.

Antalet övernattningar var 55.000, vilket är en ökning med åtta procent jämfört med juli 2019 och på samma nivå som juli 2021. Finländska gäster stod för nästan två tredjedelar av övernattningarna och gäster från Sverige för en knapp tredjedel, vilket innebär en nedgång av de finländska övernattningarna och en betydande ökning av de svenska från juli i fjol.

Jämfört med juli under åren före covid-19-pandemin var dock övernattningarna av gäster från Finland fortsättningsvis fler, medan de svenska övernattningarna inte kom upp till samma antal som före pandemin. Nästan alla hotellövernattningar i juli, eller 98 procent, berodde på fritidsresor.

Drygt 70 procent av de 55.000 övernattningarna tog plats på hotellen i Mariehamn och 30 procent på hotellen i landskommunerna. Jämfört med juli 2019 ökade övernattningarna i stadens hotell med tio procent och i landskommunernas med tre procent. I relation till juli 2021 var övernattningarna något fler i Mariehamn och lite färre på hotellen i landskommunerna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »