Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 1 juni, 2020 - 19:23Uppdaterad: måndag, 1 juni, 2020 - 19:23
  • Finansminister Torbjörn Eliasson meddelar att nästa tilläggsbudget kommer efter sommaren. Foto: Nina Smeds

Nästa tilläggsbudget dröjer till augusti

Ingen vet vad som händer under sommaren och det finns mycket pengar kvar av de vidtagna stödåtgärderna.

Bland annat det är orsaken till att landskapsregeringen inte presenterar den fjärde tilläggsbudgeten förrän i augusti eller september sade finansminister Torbjörn Eliasson (C ) i lagtinget i dag.
-Vi är ändå beredda att vidta åtgärder om det uppstår ett akut behov, men det blev lite tunt eftersom vi inte har några nya idéer hur vi ska ge stöd, sade han.
Man väntar också på nya stödåtgärder från riksregeringen. Dessutom kan situationen ändra när restriktionerna lättat från och med i dag. Torbjörn Eliasson sade att det är viktigt att spara resurser för eventuella nya toppar av coronavirusets spridning.

-Nu får vi också tid att reda upp sådant som inte hunnits med, sade han och lovade att bokslutet för 2019 ska vara klart nästa vecka.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »