Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 25 mars, 2020 - 05:58Uppdaterad: onsdag, 25 mars, 2020 - 11:04
  • Kommissarie Christoffer Ahlfors. Arkivfoto: Nina Smeds.

Narkotikabehov kvarstår fast tillgången stryps

I riket har centralkriminalpolisen konstaterat att gatupriserna på narkotika kommer att stiga till följd av att de stängda gränserna gör införsel till landet svårare, samtidigt som efterfrågan består.

Under förra veckan utsattes åtminstone fyra apotek i södra och västra Finland för inbrott, och i en artikel på Svenska Yles hemsida konstaterar kriminalkommissarie Marko Peltonen att apotek kan komma att bli attraktivare mål.

Enligt kommissarie Christoffer Ahlfors är utgångsläget detsamma på Åland, men det är för tidigt att spekulera om följderna.
- Möjligheterna att ta sig till och från Åland är sämre nu. Det blir en större utmaning att ta in olagliga preparat till Åland medan behovet och efterfrågan finns kvar för de som har narkotikaproblem. Men jag vill inte spekulera i hur det kommer att se ut, vi har aldrig haft ett sånt här läge tidigare, säger Ahlfors.

De narkotikabeslag som görs på Åland utförs idag främst av tullen i hamnarna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »