Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 29 april, 2020 - 06:16Uppdaterad: onsdag, 29 april, 2020 - 06:26
  • Näringsminister Fredrik Karlström. Arkivfoto: Nina Smeds

Näringsministern tror på riksstöd till företag

Det statliga finansieringsorganet Business Finland betalar inte ut understöd till åländska företag som lider av coronakrisen.

Ari Grönroos, direktör med ansvar för finansieringsverksamheten vid Business Finland, har till SPT sagt att Ålands självstyrelselag hindrar Business Finland från att betala stöd till åländska företag om företagen inte har ett fast verksamhetsställe på det finländska fastlandet.

Det håller inte näringsminister Fredrik Karlström med om, men han är övertygad om att man kommer att hitta en lösning. Karlström säger vidare att stöden från Business Finland är innovationsstöd och inte direkta stöd som täcker de akuta kostnaderna i spåren av coronakrisen.

-Det här är också något som kommer att vara viktigt för våra företag framöver, men just i det här skedet har vi sett att det är likviditeten som är den stora utmaningen, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »