Publicerad: torsdag, 22 oktober, 2020 - 13:51Uppdaterad: torsdag, 22 oktober, 2020 - 15:22
  • Rådhuset i Mariehamn. Foto: Malin Henriksson.
  • Huset uppfördes 1876. Foto: Malin Henriksson.

Nämnd vill ta Rådhuset i bruk

Rådhuset i Mariehamn, som tidigare inrymde daghemmet Flaggskeppet men som sedan dess stått tomt under en längre period ska tas i bruk på nytt. Det beslutade stadens infrastrukturnämnd på sitt möte igår.

- Rådhuset har diskuterats ganska länge, redan av den förra nämnden. Det är ett gammalt hus som är i behov av viss renovering, och i går tog nämnden ett enigt beslut om att vi verkligen ska försöka få in verksamhet i huset. Hus mår alltid bättre av att inte stå tomma och då skulle vi också kunna få ett mer löpande underhåll, säger Julia Birney (Lib), infrastrukturnämndens ordförande.
Hon säger att man vill utreda möjligheten till att åter ta rådhuset i bruk innan man överväger andra alternativ för dess framtid. Inför mötet hade infrastrukturchef Kai Söderlund berett ett förslag om att nämnden borde anhålla om tillstånd att sälja huset samt besluta om ett arrendeavtal för det kringliggande markområdet, vilket nämnden alltså gick emot.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »