Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 19 januari, 2011 - 06:42Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Nämnd backar om sparbeting

Vi hoppas vi kan mötas på halva vägen, att vi får ett visst bidrag från Mariehamns stad och att vi sedan med hjälp av sponsorer och diskon skrapar ihop resten av pengarna. Det var budskapet som tre ordföranden för Hem- och skolaföreningarna i Mariehamn tog med sig från mötet med fritidsnämnden i går kväll. Det var före jul som fritídsnämnden beslöt att stryka det anslag på 6000 euro som var tänkt för Hem- och skolaföreningarnas klubbverksamhet, bland annat dunderdansen och mektek. Detta har väckt stort rabalder och ledde till en rättelseyrkan till fritidsnämnden. Nämnden beslöt igår att skjuta till 2000 euro, så att sparbetinget för Hem och skolaföreningarna blir 4000 euro, inte 6000 euro.-Vi ansåg att detta var vad vi kunde göra och jag hoppas nu att både dansen och mektek kan fortsätta, det är bra verksamheter, säger fritidsnämndens ordförande Pia Aarnio.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »