Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 22 mars, 2020 - 15:43
  • Veronica Thörnroos. Foto: Owe Sjöblom.
  • Knut Lönnroth. Foto: Owe Sjöblom

Myndigheterna uppdaterade om läget

Under den av landskapsregeringen sammankallade presskonferensen på söndagseftermiddagen redogjorde lantrådet Veronica Thörnroos och landskapsläkare Knut Lönnroth för vad som hänt hos landskapsregeringen respektive ÅHS under lördag kväll och söndag förmiddag.

Veronica Thörnroos berättade att den politiska landskapsregeringen haft en överläggning och fått en lägesbeskrivning från ansvariga tjänstemän. Landskapsregeringens högsta prioritet, om man bortser från allt som är kopplat till coronaviruset, är tilläggsbudgeten, sa Thörnroos.
I tilläggsbudgeten kan landskapsregeringen gå in med stöd riktade till individer och till det åländska näringslivet.

Knut Lönnroth konstaterade att coronaläget på Åland är oförändrat och berättade om smittospridning av covid-19 och skillnaden mellan karantän och isolering. Detta med anledning av beskedet som presenterades under lördagskvällen, att Åland har två bekräftade fall av coronaviruset.
Redogörelsen för smittspridningen finns på ÅHS hemsida.
Hela presskonferensen från söndagen hittar du här.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »