Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 15 mars, 2020 - 13:35
  • Utlandsresenärer som återvänder till Finland får ett sms från riksmyndigheterna. Arkivfoto.

Myndigheterna messar utlandsresenärer

Från och med lördagen får alla resenärer som återvänder till Finland från utlandet ett sms om coronaviruset från myndigheterna.

Kommunikationsministeriet skriver på sin hemsida att man tillsammans med social- och hälsovårdsministeriet har avtalat med de finländska teleoperatörerna och Nödcentralsverket att alla resenärer som återvänder till Finland från utlandet ska få ett sms. I messet står det att resenären bör komma överens om frånvaro med arbets-, studie- och dagvårdsplatsen, och att rekommendationen är frånvaro i 14 dygn.

Kommunikationsminister Timo Harakka skriver på ministeriets hemsida att textmeddelandetjänsten även framöver ger myndigheterna en kanal för att sprida aktuell information direkt till medborgarnas telefoner.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »