Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 4 mars, 2021 - 19:47Uppdaterad: torsdag, 4 mars, 2021 - 21:55
  • M/S Viggen. Foto: ÅRTV

M/S Viggen undsatte roddbåt i nöd - nu åter i trafik

Ålandstrafiken varnade för trafikstörningar på Åva-Osnäslinjen under kvällen, med anledning av att M/S Viggen varit involverad i ett räddningsuppdrag. 

Gränsbevakningsväsendet Raja skrev på sin Twitter strax före klockan 20 att uppdraget röde ett par i en roddbåt som blivit överrumplade av stark vind i Iniöfjärden och inte kunnat ta sig i land för egen maskin.

Ungefär klockan 20.10 publicerade Raja en uppdatering där man skrev att de två haveristerna tagits ombord på Viggen.

Sedan klockan 20.30 är Viggen åter i trafik, skriver Ålandstrafiken i ett pressmeddelande.

- Det var två personer i en liten roddbåt utan snurra som hade tagit sig ut och inte orkade ta sig in igen. Det var väl friska vindar, runt 14 meter per sekund i byarna. När Viggen väl kom fram dit gick allt bra, inga svårigheter med att få dem ombord. Det fanns brandkårister från Osnäs med ombord, och de skulle ha åkt ut själv, men hade problem med att få i sin båt på grund av is, säger Tomas Lindqvist, vd för Ansgar Ab, som tillägger att det inte är helt ovanligt att skärgårdsfärjorna blir involverade i den här typen av räddningsuppdrag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »